Wedstrijddag Herkingen

Voorbereiding op de wedstrijddag

Je startbescheiden kan je vanaf 08.30 uur ophalen in het verenigingsgebouw Ons Huis. Dit ligt net buiten de haven. Je ontvangt hier je startnummer, badmuts en stickers voor op je fiets en helm. Ook is het mogelijk hier een bakje koffie of thee te nuttigen. 

Na het ophalen van je startbescheiden, check je je fiets in bij de wisselzone. Je fiets en helm zullen worden gekeurd. Voorzie je fiets en helm VOOR de keuring van de startnummer-stickers en zet je helm op. Je fiets zet je vervolgens neer in de wisselzone op de plek waar je je startnummer tegenkomt. Iedereen heeft dus een eigen plek. Hier kan je ook je omkleedspullen voor het fietsen en lopen neerleggen.

Let op: de wisselzone sluit voor ALLE afstanden en series om 10.30! Voor die tijd moet je fiets ingechecked hebben en je spullen bij de fiets gelegd.

Zwemmen 

 

10.30  1e serie kwart

 Startnummers 1 - 100

10.35  2e serie kwart

 Startnummers 101 - 199

11.00  1e serie achtste

 Startnummers 201 - 300

11.05  2e serie achtste

 Startnummers 301 - 399

 

Er wordt gezwommen in de Haven van Herkingen.  De totale afstand is 500 meter, resp 1000 meter

Bij een watertemperatuur lager dan 15,9 graden is een wetsuit verplicht. Als de watertemperatuur hoger is dan 22 graden, dan mag er niet met wetsuit worden gezwommen.

 

De start van het zwemmen is vanuit het water bij de passantensteiger van de WSV Herkingen.

Zorg ervoor dat je weet in welke serie je start. Gezien de korte tijd tussen de starts, moet je ervoor zorgen dat je tijdig in het water ligt. Dit kan door vanaf de passantensteiger in het water te springen.

Via de botensteiger kan je NIET het water in. Dit ivm de terugkerende zwemmers.

 

Er wordt linksom gezwommen.

In het water ligt een lijn. Deze houdt je aan je linkerkant. De lijn dient om de zwemmers die terugkeren, vrij baan te geven.  Hinder ze dus niet!

 

Finish van het zwemmen is bij de boteninlaat van de WSV Herkingen. Hier was vorig jaar de start en finish. Hier staat ook de waterdouche van de Brandweer Herkingen. Zij zorgen ervoor dat het zoute water van je wordt afgespoeld.

Je loopt richting de wisselzone in. Bij de fiets kleed je jezelf om. Voordat je je fiets pakt, maak je dat je je helm op hebt en dat deze ook vast zit. Je startnummer draag je op je rug. Een startnummerband is hierbij makkelijk. Je loopt door de fietsenstalling heen naar de achterkant van de wisselzone. Via de buitenkant van de stalling richting het Haventerrein.

Bij de uitgang van de wisselzone ligt een balk. Vanaf daar mag je gaan fietsen. Tot die tijd loop je met de fiets aan je hand.

 

Fietsen  

 

Het fietsonderdeel bestaat uit 2 rondjes voor de achtste triathlon en 4 rondjes voor de kwart. Volg hierbij de aanwijzingen van de verkeersregelaars op. Zoveel mogelijk rechts rijden is verplicht. Snellere deelnemers kunnen je zo makkelijker inhalen. Tevens is stayeren (in het wiel van een mede-deelnemer rijden) verboden. Tussen jou en je voorganger moet minimaal 10 meter zitten. Als je je hier niet aanhoudt, loop je het risico gediskwalificeerd te worden. Dat zou jammer zijn.

Na 2 resp 4 rondjes ga je weer terug richting de wisselzone. Je stapt af voor de balk en loopt met de fiets aan je hand de wisselzone in. Je zet je fiets neer op jouw plek. Na het aandoen van je loopschoenen start het looponderdeel. Je draait je startnummer naar de voorkant en verlaat de wisselzone aan de achterkant. 

 

Lopen 

Het loopparcours is een heen- en weer-parcours met 2 keerpunten. Je loopt eerst richting Ons Huis en daarna de polder in. Dit rondje doe je nog een keer. Als je voor de 2e (achtste) resp 4e (kwart) keer bij de trap bent, neem je deze naar boven (richting het strandje en de wisselzone). Langs de wisselzone loop je richting het haventerrein.

Overzicht lijnen rondom het Parc Ferme:

Zorg dat je je nummer goed leesbaar aan de voorkant hebt. Zo kan de speaker zien wie eraan komt en kan je goed in de uitslagen worden  opgenomen. Bij de finish kan je een hersteldrankje nemen en uitpuffen in het bijzijn van de overige deelnemers en toeschouwers.

Na afloop 

Zo spoedig mogelijk zal de uitslag op de website worden gepubliceerd.

De prijsuitreiking van de eerste 3 dames en heren overall plaats vinden op het haventerrein, nadat de laatste deelnemer is gefinished.

In de tussentijd kan je je omkleden en eventueel douchen (beperkt beschikbaar) in het verenigingsgebouw Ons Huis. Ook kan je je fiets al ophalen. Deze krijg je alleen mee als je je startnummer kan laten zien.

Ook kan je wat eten en drinken op het haventerrein en in de stands van onze sponsoren kijken.

Thuis gekomen kan je nagenieten op onze website. Daar vind je vrij snel de uitslagen en in de loop van de week zullen we ook de verzamelde foto’s daarop plaatsen.

Interactieve kaart Triathlon GO Triathlon Herkingen 

 

Sponsors

 • carousel-1.jpg
 • comgoed.jpg
 • Triathlonworld.jpg
 • peeman_bouw.jpg
 • Fusion.jpg
 • GO.jpg
 • handyhands.jpg
 • carousel-7.jpg
 • Brouwersdam.jpg
 • velopro.jpg
 • tieleman.jpg
 • carousel-5.jpg
 • vd.jpg
 • lidl.jpg
 • flexpower.jpg
 • Axxiauto.jpg
 • dink.jpg
 • carousel-8.jpg
 • flash.jpg
Hoofd Menu