Parcours Brouwersdam

Aquasphere zwemparcours:

De zwemstart is vanuit het water nabij de springschans van Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.

Er zal een parcours worden uitgezet met grote, goed zichtbare, boeien. Het parcours beslaat 1 km.

Beveiliging en afzetting op het water vindt plaats met boten, bootjes, surfplanken, sups en duikers.

Indien de omstandigheden daartoe aanleiding geven, kan het parcours op de wedstrijddag zelf nog worden aangepast.

Zowel de ingang in het water als er uitgang zullen met zacht materiaal worden bekleed.

 

Wisselzone

De wisselzone is op het grasveld en de parkeerplaats van Staatsbosbeheer, naast het parkeerterrein van Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.

De wisselzone is op basis van de ervaringen uit de eerste editie compleet herzien. Toegang in de wisselzone is uitsluitend voor atleten.

Bij het inchecken wordt zowel de fiets als de helm van de deelnemer gecontroleerd.

Uitgifte van fietsen geschiedt op basis van startnummer en nummersticker op de fiets.

 

Triathlonworld fietsparcours:

Het fietsen vindt plaats over de parallelweg Brouwersdam (binnenzijde). Via de tunnel bij Scharendijke (voorheen ‘Het Dolfijntje’) komt men aan de Noordzee-kant van de Brouwersdam. Daar wordt het rode fietspad bovenop de Brouwersdam gebruikt. Bij strandtent ’t Gorsje vervolgt men het fietspad richting Ouddorp. Het parcours vervolgt zich via  Ouddorp. Het laatste stuk van het parcours loopt langs de binnenzijde van de Brouwersdam.

Op cruciale plaatsen komen professionele verkeersregelaars te staan. De rest zal worden afgezet met vrijwillige verkeersregelaars.

In totaal is deze nieuwe fietsronde 20 km lang. Daarmee kunnen de diverse afstanden goed worden bediend en is de kans op te grote drukte op het fietsparcours minimaal.

Onderweg is er GEEN verzorging. De atleten dienen hun voeding voor onderweg zelf mee te nemen.

Ook toeschouwers kunnen het fietsen goed overzien, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de loopbrug nabij het Informatiecentrum.

 

 

226ERS loopparcours:

Ook het loopparcours is enigszins aangepast. Via de B-weg aan de binnenzijde van de Brouwersdam komen de atleten uit bij de parallelweg aan de binnenzijde van de Brouwersdam. Daar komen ze een keerpunt tegen en lopen terug richting start-finish. Onderweg wordt er 1 extra lus gecreeerd om aan de 5 km lopen te komen. 

Ook is er onderweg een uitgebreide verzorgingspost met 226ERS sportvoeding.

 

Finish

De finishlocatie is voor het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam.

De deelnemers zullen in hun laatste meters begeleid worden door onze speakers.

Na afloop is er een uitgebreide verzorging in de 226ERS recoveryzone en is er ook de gelegenheid tot massage.

 

Prijzen

De wedstrijdserie van de Brouwersdam90 kent een prijzenschema van in totaal bijna 2000 euro. De verdeling is gelijk voor zowel dames als heren.

1e plaats overall: 300 euro, 2e: 200 euro, 3e: 150 euro, 4e: 100 euro, 5e: 75 euro, 6e: 50 euro, 7e: 40 euro, 8e: 30 euro, 9e: 20 euro en 10e: 10 euro.

Ereprijzen zullen worden uitgereikt aan de nummer 1, 2 en 3 bij alle afstanden in de categorien: H Senioren, H40, H50; D Senioren, D40 en D50.

De wedstrijdserie en recreatieve series van de Brouwersdam90 worden als aparte afstanden gezien bij het toekennen van ereprijzen.

Bij de overige afstanden wordt een overall klassement over series heen opgemaakt.

Voor alle prijzen geldt dat je persoonlijk aanwezig moet zijn bij de prijsuitreiking. Prijzen worden NIET nagestuurd of aan iemand anders meegegeven!

 

Hoofd Menu
Triathlon Brouwersdam